Tuesday 7th October 2014

by admin

Maling på forskellige overflader kræver forskellige typer maling. Det er de fleste klar over. Men vidste du også, at forskellige rum kræver forskellige typer maling? For eksempel er det værd at overveje, hvad et rum skal bruges til og hvor en overflade, der skal males er placeret, inden du vælger maling. Her er nemlig en del forskellige variationer og derfor vil alle typer maling langt fra passe lige godt. Vi gennemgår sammen med de professionelle malere i Østerbro, København.

loftmaling

Loftsmaling vs. vægmaling
Selvom du vælger samme farve til dit loft og din væg, er det ikke sikkert, det er en god ide at vælge samme type maling. Lofter og vægge udfylder nemlig helt forskellige funktioner i et rum og vil ofte være udsat for forskellige grader af slid. Dermed ikke sagt, at du ikke ofte kan bruge samme maling, men et par ting er værd at overveje. Til loftet vil det ofte være en god ide at vælge en helmat maling, da loftet som regel udsættes for færrest påvirkninger. En væg vil ofte kræve, at den er en smule mere vaskbar, og derfor bør du overveje at vælge en højere glansgrad, der er mere bastant. I køkkenet kan det dog være en fordel at vælge en loftsmaling med en højere glansgrad, da den bedre vil kunne tale afvaskning, som ofte kan være påkrævet i et køkkenmiljø med sod, damp, osv. Tidligere vandskadede, sodhærgede eller nikotinfarvede lofter kan være sværere at dække, og derfor kan det være en ide at overveje en vandbaseret spærregrunder eller en særligt dækkende maling.

Maling til vådrum
Vådrum som for eksempel et badeværelse kræver en anden behandling end resten af hjemmet. På grund af den høje fugtighed vil en almindelig maling ofte ikke være et godt valg. Derimod skal du vælge en særlig vådrumsmaling, der typisk er en form for akrylplastmaling, der er tilsat særlige stoffer, der hæmmer væksten af mug- og skimmelsvamp. Men selv denne type maling, må du kun bruge i en del af et vådrum. Ved ombygning er det nemlig påkrævet at du inddeler dit vådrum i en såkaldt vådzone og en fugtzone. I den våde zone (typiske bruseniche eller andre steder, hvor der ofte bliver vådt), skal du beklæde vægge og gulv med fliser eller såkaldt vådrumsvinyl.

Maling til gulve
Maling til gulve kræver ofte en helt særlig slidstyrke, som ikke kræves af andre overflader. Gulvmaling kan dog alligevel give et godt resultat med en god holdbarhed. På markedet findes særlige typer til forskellige gulve og anvendelser, og det er en god ide, at spørge en professionel til råds, inden du vælger maling.

Malerfirmaet Sommerlund Aps
Livjægergade 33
2100 København Ø
Telefon: 20 16 17 86

· · · ◊ ◊ ◊ · · ·
Om Christian Brøns
Hej og velkommen indenfor i denne virtuelle verden. Her på siden vil vi selvfølgelig poste en masse nyheder og videoer af vores store idol Christian Brøns. Bloggen her vil i den forbindelse også fungere som en digital platform hvor vi vil diskutere alt mellem himmel og jord. Vi vil komme rundt omkring emner som fx tandlægebesøg, madanmeldelser, tilkendegivelser af holdninger og meget mere. Hvis i som fans af Christian har bestemte ønsker til hvad vi bringer her på siden, så tøv ikke med at sende os en mail. Redaktionen vil herefter gennemgå din henvendelse, og vil herefter vende tilbage. Rigtig god læselyst.