Friday 5th December 2014

by admin

Nogle siger, at de ikke kan gøre for, at de får mange huller i tænderne. De har ret i, at nogle mennesker er mere eksponerede for at få huller i tænderne end andre, men der er alligevel rigtig mange ting, man selv kan gøre for at undgå huller i tænderne. Og ligesom med så mange andre ting, så er forebyggelse alfa og omega, når vi taler om at undgå huller i tænderne. Kostvaner og livsstil spiller en massiv rolle, når handler om, hvor mange huller i tænderne en person ender med at få.

Hvis vi starter med kigge på kosten, så er det klart, at sukker er noget, man meget gerne skal undgå, hvis man vil slippe for huller i bisserne. Det har du helt sikkert også allerede fået afvide af din lokale tandlæge ved Forum. Kig godt efter på de forskellige produkters varedeklarationer, når du handler ind. Hold især øje med feltet ”kulhydrater, heraf sukkerarter” – er der for mange af dem, er det yderst skadeligt for dine tænder. Det samme gælder syreholdige mad- og drikkevarer. Her tænker der især på juice, citrusfrugter og smoothies, men faktisk er det heller ikke sundt for dine tænder, hvis du spiser friske æbler i overdrevne mængder.

tandbehandlinger - huller i tænderne

Syre og sukker er altså skidt for dine tænder, og hvis du vil undgå huller i dem, er det også meget skidt med såkaldt klæbrige spiser. Karameller er det mest oplagte eksempel, hvor resterne kan blive siddende i rigtig lang tid mellem tænderne, hvilket er meget skadeligt. Det kan også være besværligt og generende at få et stykke karamel, der har siddet gemt længe, fjernet. Pas også på med chips og andre slags snacks, som hører til i kategorien klæbrige spiser. De er ikke gode venner med dine tænder.

Inden for forebyggelsesdelen er tandbørstning og tandtråd naturligvis dine to tro væbnere i kampen mod huller i tænderne. Det er af yderste vigtighed, at du børster tænder to gange om dagen. Og hvad der er lige så vigtigt er, at du gør det på den korrekte måde. Finder du en god tandlæge, som tager sig god tid til patienterne, vil du helt sikker opleve, at de vil instruere dig i, hvordan du bedst børster tænder. Bor du i København eller omegn, har du god mulighed for at finde en kanon god tandlæge placeret på Vesterbro, som vil hjælpe dig. Det kan godt lade sig gøre at børste på den forkerte måde, og så er din tid, indsats og gode intentioner faktisk mere eller mindre spildt. Hvis du bruger en almindelig tandbørste, skal du benytte dig af det, der kaldes for gnubbemetoden, mens det forholder sig på en anden måde, hvis du bruger en elektrisk tandbørste. Spørg din tandlæge til råds. Han eller hun vil meget gerne hjælpe dig og vise, hvordan du børster på den bedste og mest effektive måde.

Tandklinikken Stine Elkjær
Åboulevard 7
1635 København V
TLF: 3535 7568

· · · ◊ ◊ ◊ · · ·
Om Christian Brøns
Hej og velkommen indenfor i denne virtuelle verden. Her på siden vil vi selvfølgelig poste en masse nyheder og videoer af vores store idol Christian Brøns. Bloggen her vil i den forbindelse også fungere som en digital platform hvor vi vil diskutere alt mellem himmel og jord. Vi vil komme rundt omkring emner som fx tandlægebesøg, madanmeldelser, tilkendegivelser af holdninger og meget mere. Hvis i som fans af Christian har bestemte ønsker til hvad vi bringer her på siden, så tøv ikke med at sende os en mail. Redaktionen vil herefter gennemgå din henvendelse, og vil herefter vende tilbage. Rigtig god læselyst.