Tuesday 11th August 2015

by admin

Derfor skal du have en rodbehandling

Der kan flere grunde til, at du skal have foretaget en rodbehandling hos din tandlæge. Den mest almindelige årsag er i forbindelse med et hul i din tand, som går gennem tandbenet og ind til tandens nerve. Det giver rig mulighed for, at bakterier kan trænge gennem tanden og give betændelse i nerven. I sådanne tilfælde vil tandlægen foreslå en rodbehandling, da nerven befinder sig i midten af selve tandens rod. En rodbehandling kan her hjælpe med at fjerne betændelsen i tanden og dermed fjerne patientens dunkende smerter. Hvis din tand bliver udsat for et slag eller hvis en tidligere fyldning ligger for tæt på tandens nerve, kan der også være behov for en rodbehandling. Du kan heldigvis få professionel tandhjælp fra din lokale tandplejer ved Nørreport. Her kan du vælge mellem forskellige rodbehandlinger alt efter din munds behov.

rodbehandlinger

Rodbehandlingens forløb

I løbet af en rodbehandling er det selve nerven, som er tandlægens fokus. I de fleste tilfælde borer tandlægen et fint hul i din syge tand, for at komme ind til selve nerven, der er placeret centralt i tandroden. For at have de bedst mulige faglige præmisser tager tandlægen ofte et røntgenfotografi af din mund, inden behandlingen begynder. Det giver en indsigt i din mund og et godt udgangspunkt for en vellykket rodbehandling. Det er vanskeligt at arbejde med en tandnerve, og derfor er det vigtigt, at tandlægen kender til nervens præcise placering. En rodbehandlings vanskeligheder betyder også, at der er risiko for, at behandlingen ikke forløber optimalt. Der er eksempelvis patienter med små rodkanaler, som kan være svære for tandlægen at behandle. Ca. 80-90% af alle rodbehandlinger forløber dog optimalt i første omgang.

Når din rodbehandlinger overstået

Efter din rodbehandling er afsluttet, er det muligt, at du oplever små smerter de følgende dage. Tandlægen har fjernet din nerve i tanden, og du har nu en død tand. Smerterne aftager langsomt efter behandlingen, men hvis de mod alle forventninger bliver ved, eller intensiverer, er det vigtigt, at du kontakter din lokale tandlæge i København K. I kraft af at en rodbehandling er en vanskelig opgave for tandlægen, kan der være behov for en yderligere

 

Rosenklinikken
Rosenborggade 2, 2 tv
1130 København K
Tlf: 33 14 31 88

· · · ◊ ◊ ◊ · · ·
Om Christian Brøns
Hej og velkommen indenfor i denne virtuelle verden. Her på siden vil vi selvfølgelig poste en masse nyheder og videoer af vores store idol Christian Brøns. Bloggen her vil i den forbindelse også fungere som en digital platform hvor vi vil diskutere alt mellem himmel og jord. Vi vil komme rundt omkring emner som fx tandlægebesøg, madanmeldelser, tilkendegivelser af holdninger og meget mere. Hvis i som fans af Christian har bestemte ønsker til hvad vi bringer her på siden, så tøv ikke med at sende os en mail. Redaktionen vil herefter gennemgå din henvendelse, og vil herefter vende tilbage. Rigtig god læselyst.