Monday 15th February 2016

by admin

Biler

Hvornår har du sidst haft din bil til syn? Det er vigtigt at holde styr på, for i dag er det lovpligtigt for alle biler, der er mere end fire år gamle, at de kommer til syn mindst hvert andet år. Det er et krav der skal sikre, at alle biler er i forsvarlig stand og sikkert kan færdes på vejene, fordi deres tilstand og udstyr er i orden. Derfor skal du holde øje med, hvor ofte du har din bil til syn. Du kan eventuelt lave en fast ordning med dit bilværksted, så du har nemmere ved at huske på det. Skal du have foretaget dit bilsyn i Birkerød, så er det for eksempel en god idé at finde et bilværksted i netop Birkerød eller omegn, der kan foretage en synsklargøring, som kan forberede din bil til synet. På den måde kan du undgå, at din bil skal til omsyn, fordi den ikke bestod synet i første omgang, og du sparer dermed både tid og besvær.

Få en gratis gennemgang inden bilsyn

Visse autoværksteder som eksempelvis Autohuset Gentofte tilbyder en gratis gennemgang af bilen, inden den skal til syn. Her kan du få at vide, om din bil er i god nok stand til at kunne klare synet, eller om der er behov for at få foretaget reparationer og udskiftninger for at den kan bestå bilsynet i første hug. Er den ikke i god nok stand til at bestå i første omgang, vil du i forbindelse med gennemgangen kunne få et bud på, hvad en klargøring vil koste.

Hvad bliver gennemgået ved et syn?

Når din bil skal til syn, bliver køretøjet gennemgået for at sikre, at den er forsvarlig stand til at kunne køre sikkert på vejene. Derfor gennemgår man ved et syn følgende:

  • Stelnummer
  • Ruder
  • Lys og lygter
  • Instrumenter
  • Anhængertræk
  • Motorrum
  • Bremser
  • Undervogn
  • Dæk

Desuden kontrolleres hele bilen for rust. Hvis der er gennemtæring på bilens bærende dele, så som vanger, paneler, bærearme, svingarme, fjederskåle, forbro og støddæmpertårne, vil synet ikke blive gennemført, for så kan bilen ikke sikkerhedsgodkendes. Bilen kan godt synes, hvis der blot findes rust på midten af en skærm, men i dette tilfælde må der ikke være farlige kanter, der kan risikere at skade andre. Udstødningsgassen bliver også kontrolleret, for den må ikke udstøde gasser, der er for skadelige. Endelig vil bilen blive prøvekørt, inden det endelig slås fast, om den kan godkendes eller ej.

Autohuset Tofte ApS
Falkevej 14-16, 3400 Hillerød
Tlf.: 48242248

· · · ◊ ◊ ◊ · · ·
Om Christian Brøns
Hej og velkommen indenfor i denne virtuelle verden. Her på siden vil vi selvfølgelig poste en masse nyheder og videoer af vores store idol Christian Brøns. Bloggen her vil i den forbindelse også fungere som en digital platform hvor vi vil diskutere alt mellem himmel og jord. Vi vil komme rundt omkring emner som fx tandlægebesøg, madanmeldelser, tilkendegivelser af holdninger og meget mere. Hvis i som fans af Christian har bestemte ønsker til hvad vi bringer her på siden, så tøv ikke med at sende os en mail. Redaktionen vil herefter gennemgå din henvendelse, og vil herefter vende tilbage. Rigtig god læselyst.