Monday 18th May 2015

by admin

Nogle mennesker elsker vinter, andre længes efter sol og varme lige så snart det første snefnug falder. Lige meget hvad, er der ikke så meget gøre  – vinteren kommer hvad end vi ønsker det eller ej. Der er minimum to ting, som ganske enkelt er umuligt at undgå i løbet af en dansk vinter: 1) forsinkelse i den offentlig transport og 2) at skulle rydde og salte for sne. Til trods for at sidstnævnte er lovpligtigt for mange danskere og for virksomheder, er det dog langt fra er alle, som kender til de danske snerydnings regler.

saltning og snerydning

Ligger din lejlighed eller dit hus ud til en offentlig vej, sti eller et andet areal, som er forbeholdt forbipasserende, er det ikke kommunens men derimod dit ansvar at sørge for at det holdes fri for sne, og at det saltes. Der er ikke nogen konkrete reglerne for, hvornår snerydningen skal finde sted – dog skal den finde sted så hurtigt som muligt. Er man ejer af et firma, er der dog en regel, som fastslår, at virksomhedens areal, skal være ryddet for sne samt saltet inden arbejdsdagen starter for medarbejderne. Falder der sne i løbet af natten, kan det derfor være en stor udfordring for virksomhedens ejere at nå at få ryddet i tide. Derudover kan det også være svært at planlægge, hvorfor det anbefales at man altid tjekker vejrudsigten inden man går i seng. På den måde vil man vide hvor stor sandsynlighed der for, at man skal tidligt op og rydde sne. Det er dog de færreste, som anser dette for en langtidsholdbar løsning. Mange virksomheder vælger derfor, at ansætte et professionelt firma til at stå for snerydningen. Selvom der i Danmark falder relativt meget sne, findes der dog ikke så mange virksomheder, som er specialiseret inden for snerydning. Heldigvis vil de fleste af de eksisterende virksomheder tilbyde at rydde sne i hele landet – det betyder med andre ord, at hvad end du skal finde en virksomhed, som tilbyder at stå for snerydning i København, Århus eller et andet sted i landet, er der gode chancer for at de vil tilbyde deres hjælp.

Selvom det kan synes som en unødvendigt udgift, er det dog meget vigtigt, at virksomheder overholde disse regler. Dette skyldes, at virksomheden står som den ansvarlige i tilfælde af at en af medarbejdere kommer til skade på grund af glat underlag. Man risikerer således at skulle betale skadeserstatning til medarbejderen.


Snevagten A/S
Bjerringbrovej 46
2610 Rødovre
Tlf: 3871 1700

· · · ◊ ◊ ◊ · · ·
Om Christian Brøns
Hej og velkommen indenfor i denne virtuelle verden. Her på siden vil vi selvfølgelig poste en masse nyheder og videoer af vores store idol Christian Brøns. Bloggen her vil i den forbindelse også fungere som en digital platform hvor vi vil diskutere alt mellem himmel og jord. Vi vil komme rundt omkring emner som fx tandlægebesøg, madanmeldelser, tilkendegivelser af holdninger og meget mere. Hvis i som fans af Christian har bestemte ønsker til hvad vi bringer her på siden, så tøv ikke med at sende os en mail. Redaktionen vil herefter gennemgå din henvendelse, og vil herefter vende tilbage. Rigtig god læselyst.