Tuesday 14th October 2014

by admin

Til trods for at de fleste mennesker inderligt ønsker, at deres parforhold skal fungere og blomstre, er der rigtig mange som oplever, at det til tider kan være både frustrerende og opslidende at være i et parforhold. Desværre ender det ofte med, at folk går fra hinanden, hvilket også kan ses på statistikkerne. Står man i en situation, hvor man ønsker at redde sit forhold, kan det være en rigtig god idé at besøge en parterapeut. Men hvad er parterapi egentlig? Dette vil vi i denne artikel, i samarbejde med to parterapeuter fra Odense, besvare. Trænger dit forhold til omsorg og lidt professionel hjælp udefra, er denne artikel altså noget for dig.

Hvad er parterapi?
Formålet med parterapi er at løse problemer og konflikter, der er opstået mellem to mennesker, som er i et kærlighedsforhold. Med andre ord fokuserer terapien på de problemer, som er mellem to mennesker, som ønsker at leve i tosomhed. Selvom man ikke har indgået ægteskab, kan man sagten få hjælp fra en parterapeut. Det eneste, der har betydning, er, at man er et par, som ønsker at styrke parforholdet. Det behøver således heller ikke at dreje sig om en stor krise. Man kan også blot være et par, som proaktivt ønsker at pleje forholdet.

Hvilke faktorer påvirker parforhold?
Der er rigtige mange faktorer, som kan påvirke et parforhold og potentielt skabe problemer. Faktorerne kan både være udefrakommende eller de kan være “indre” og hermed komme fra parret selv.

De indre faktorer, som kan påvirke et parforhold, kan eksempelvis være:
Alkohol- eller stofmisbrug
Seksuel utilfredsstillelse
Sygdom osv.

De ydre faktorer, som mange par oplever påvirker deres forhold, kan være:
Problemer på arbejdet
Problemer med ens venner
Problemer med familien etc.

parterapi - sexolog

Hvordan ved man, om man skal besøge en terapeut?
Svaret på dette spørgsmål er faktisk meget simpelt: Er der problemer i forholdet, som I ikke selv kan løse, har I brug for parterapi. Andre tegn på at problemerne i parforholdet har vokset sig så store, at der rent professionelt skal gøres noget, er eksempelvis: Søvnløshed, drastisk vægttab eller vægtforøgelse, koncentrationsproblemer, følelsesmæssigt stress og mange flere. Lyt til din krop – den er ofte den bedste indikator på, hvorvidt du og dit forhold trives.

Hvordan finder du den helt rigtige parterapeut?
Der er mange forskellige måder, hvorpå man kan finde en parterapeut. Du kan eksempelvis starte med at lede på internettet. Se om du kan finde udtalelser fra tidligere patienter. Tidligere patienter er nemlig oftest den mest valide kilde, og udtalelserne vil derfor give dig et indblik i, om du har fundet en god parterapeut. Derudover er det også vigtigt at finde en terapeut, som er specialiseret indenfor lige netop det problem, som dig og din partner oplever. Hvis dig og din partner eks. oplever problemer med sexlivet, bør I finde en dygtig sexolog i Odense. Finder I således en terapeut, som ved, hvordan man skal håndtere lige præcis de problemer, som I har i jeres forhold, vil der være en meget stor sandsynlighed for at terapien hjælper. Er man i tvivl om, hvorvidt den pågældende terapeut kan hjælpe, er det vigtigt, at man enten besøger deres klinik eller ringer til dem.

Mange mennesker går ikke til parterapi, fordi de tror, at de selv kan klare parforholdets problemer. Ønsker man at redde sit ægteskab eller sit forhold, vil det i mange tilfælde dog være en rigtig god idé at søge professionel hjælp udefra. Start derfor allerede i dag med at finde den helt rigtige terapeut.

Terapi Fyn
Skt. Jørgens Gade 142, 1.
5000 Odense C
71237071

· · · ◊ ◊ ◊ · · ·
Om Christian Brøns
Hej og velkommen indenfor i denne virtuelle verden. Her på siden vil vi selvfølgelig poste en masse nyheder og videoer af vores store idol Christian Brøns. Bloggen her vil i den forbindelse også fungere som en digital platform hvor vi vil diskutere alt mellem himmel og jord. Vi vil komme rundt omkring emner som fx tandlægebesøg, madanmeldelser, tilkendegivelser af holdninger og meget mere. Hvis i som fans af Christian har bestemte ønsker til hvad vi bringer her på siden, så tøv ikke med at sende os en mail. Redaktionen vil herefter gennemgå din henvendelse, og vil herefter vende tilbage. Rigtig god læselyst.