Monday 14th March 2016

by admin

Tapas

Spansk mad er de senere år blevet meget populært, og en hel del spanske restauranter er skudt op i København. Hvad skyldes denne nyfundne popularitet? Kort sagt skyldes det, at tapas har vundet indpas især i København. I dag finder du mange tapas restauranter i København K, hvor det er blevet populært at gå på tapasbar og spise de små lette, spanske retter med et glas vin til, enten som en slags appetitvækker inden man enten tager hjem og spiser aftensmad eller tager videre hen på en restaurant for at spise en større middag. Ligesom sushi er tapas blevet populært, fordi det både er nemt og lækkert. I stedet for én stor ret får du en masse små, og du kan derved få mulighed for at prøve mange forskellige retter uden at forspise dig. Desuden er tapas ofte en social form for spisning, fordi man på mange restauranter kan spare penge ved at bestille større menuer, som man så kan dele med en eller flere, og på den måde komme til at prøve mange forskellige typer retter. Fordelen ved at spise tapas er, at du ikke skal holde dig udelukkende til tre retter i form af forret, hovedret og dessert. Derimod kan du med tapas komme til at prøve mange forskellige typer mad, og derved få en meget større smagsoplevelse.

Derfor er tapas et godt måltid

Tapas har sin oprindelse i Spanien, og er i dag blevet lige så ikonisk en signaturspise, der symbolisere det spanske køkken på samme måde som sushi symboliserer det japanske. Selvom både det spanske og det japanske køkken kan byde på meget mere, er det netop de nemme, lette retter, der er blevet populære i udlandet. Det skyldes, at man ved at spise mange små retter kan spise over længere tid, og fordi især tapas lægger op til, at man deles om retterne, er det en god form for spisning, når man er flere sammen. På den måde kan de, der ikke har så stor en appetit, blot nøjes med at spise lidt, mens andre med større appetit kan spise mere. Det gør denne form for madretter til noget, som folk kan samle sig om og hygge sig med. Man kan drikke god, spansk vin eller øl til, og fordi der typisk både vil blive serveret kolde og varme retter, kan man strække måltidet over længere tid ved at starte med de kolde retter og tage de varme senere.

El Porrón Grande

Teglgårdstræde 13
1452 København K
Tlf.: 33 91 14 59

· · · ◊ ◊ ◊ · · ·

Leave a Reply

Om Christian Brøns
Hej og velkommen indenfor i denne virtuelle verden. Her på siden vil vi selvfølgelig poste en masse nyheder og videoer af vores store idol Christian Brøns. Bloggen her vil i den forbindelse også fungere som en digital platform hvor vi vil diskutere alt mellem himmel og jord. Vi vil komme rundt omkring emner som fx tandlægebesøg, madanmeldelser, tilkendegivelser af holdninger og meget mere. Hvis i som fans af Christian har bestemte ønsker til hvad vi bringer her på siden, så tøv ikke med at sende os en mail. Redaktionen vil herefter gennemgå din henvendelse, og vil herefter vende tilbage. Rigtig god læselyst.